Direct naar artikelinhoud

Zakelijk leider Toneelhuis naar Rosas

Luk Van den bosch (52) verlaat het Antwerpse theatergezelschap Toneelhuis, waar hij sinds eind 2005 de functie van zakelijk leider vervulde. Van den bosch wordt general manager van Rosas, het dansgezelschap van de bekende choreografe Anne Teresa De Keersmaeker.

Voor Van den bosch wordt de overstap naar Rosas een terugkeer: tussen 1997 en 2005 behartigde hij al de zakelijke belangen van het gezelschap. Eerder was hij ook aan de slag bij jeugdtheatergezelschap Bronks.

Samen met artistiek directeur en theaterregisseur Guy Cassiers vormde hij de directietandem bij Toneelhuis, een van de grootste artistieke gezelschappen in België, en de grootste van de drie Belgische stadstheaters, voor NTGent en de Brusselse KVS.

In juli liet Van den bosch zich in deze krant nog kritisch uit over de subsidiëring van het Vlaamse cultuurveld. "De achteruitgang zet zich al jaren door", zei hij toen. "Je kunt niet verwachten dat wij gelukkig zijn." Hij zei ook zich te ergeren aan de manier waarop de regering "te pas en te pas loopt te pronken met de uitstraling van onze kunstensector", maar die trots niet omzet in de juiste financiële steun.

Cassiers krijgt nu de opdracht om de juiste opvolger te vinden. Wanneer die er moet komen, is nog niet duidelijk.