Direct naar artikelinhoud

Dromen van Champions League

Vanavond moet Club Brugge een 2-1-achterstand ophalen tegen Panathi-naikos. Bij winst behoudt blauw-zwart uitzicht op de miljoenen van de Champions League, bij verlies wachten de play-offs van de Europa League.

Manchester United, Bayern, Tottenham, Dortmund, Wolfs-burg, Marseille, Schalke 04... Het volstond nog niet dat er vanavond meer dan 25.000 supporters met hooggespannen verwachtingen in de tribunes van Jan Breydel zitten, schuift er ook nog eens een dozijn scouts van topclubs aan.

Voeg daar bondscoach Marc Wilmots, het vooruitzicht van een topaffiche in de laatste voorronde van de Champions League en een prijzenpot van 5,3 miljoen euro aan toe en u krijgt een besef van de druk waarmee de spelers van Club Brugge vanavond op de grasmat verschijnen.

Michel Preud'homme, schudde zijn kern vorige week hardhandig wakker, gunde zijn topspelers afgelopen weekend rust en stoomde hen de voorbije dagen tactisch klaar. "We mogen vertrouwen hebben", vindt Preud'homme. "In Athene hebben wij zes, zeven kansen gehad, zij twee of drie."

Messi in Jan Breydel

In de eretribune bijten ze vanavond hoe dan ook hun nagels stuk. Maken hun spelers de 2-1-achterstand goed, dan valt er een cheque met zes nullen in hun schoot en kunnen tickets verkocht worden voor pakweg Valencia of Manchester United. Falen hun troepen, dan moet er nog een ronde geknokt worden voor de troostprijs tegen pakweg Rapid Wien of Krasnodar.

"Eigenlijk is het vervelend dat wij als bekerwinnaar nog moeten knokken voor dat ticket in de Europa League, maar goed, dat wisten we toen we voor de tweede plaats gingen."

De supporters dromen van de hymne van de Champions League en van Messi in Jan Breydel.