Direct naar artikelinhoud

Francken bepleit wachtkamer vluchtelingen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zal morgen op een buitengewone Europese Raad in Brussel over het vluchtelingenprobleem een wachtkamersysteem voor vluchtelingen bepleiten. Het gaat over 'hotspots' in landen als Italië en Griekenland, die als springplank dienen naar West-Europa. "In de wachtkamers zou een onderscheid moeten worden gemaakt tussen echte vluchtelingen, uit landen in oorlog als Syrië of Eritrea enerzijds, en economische migranten anderzijds", aldus Theo Francken.

Dode in zwembad actrice Demi Moore

Een man van 21 jaar is dood aangetroffen in het zwembad van de Amerikaanse actrice Demi Moore. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse, schrijft de Los Angeles Times. Wellicht is hij uitgegleden en in het zwembad gevallen. Politiebronnen hebben laten weten dat de 21-jarige man niet kon zwemmen en vermoedelijk is verdronken. Er is geen sprake van een misdrijf. Er zou een feestje in het huis in Beverly Hills zijn geweest. De actrice zelf was daar niet bij aanwezig.

Mexico zet marine in bij jacht op drugsbaron

Mexico heeft de marine ingeschakeld om de voortvluchtige crimineel Joaquín 'El Chapo' Guzmán op te sporen.

Infanteristen van de marine leiden nu officieel de zoektocht naar Guzman, maar ook inlichtingendiensten en special forces van het legeronderdeel zijn betrokken. Ze observeren mensen uit de naaste kring van de ontsnapte drugsbaron en hopen zo achter zijn verblijfplaats te komen.Guzman wist afgelopen zaterdag via een tunnel te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis.