Direct naar artikelinhoud

Deutschland über alles

2BE, zaterdag 25/5, 20u20

Veel duidelijker kon de Duitse voetbalmachtsgreep niet zijn. Bayern München gaf het grote FC Barcelona tot twee keer toe een historisch pak rammel. In het eigen stadion walsten Robben, Müller en co. met 4-0 over de onaantastbaar gewaande Catalanen van Messi en Iniesta. Twee weken later deden ze dat kunstje in Nou Camp met 0-3 nog eens autoritair over en plaatste de Mannschaft van de afscheidnemende coach Jupp Heynckes zich probleemloos voor de finale.

Wellicht mag ook Daniel Van Buyten opdraven en zo kan Big Dan de eerste landgenoot worden die sinds Eric Gerets in 1989 de beker met de grote oren in de lucht mag steken. Op het kampioenenbal treft favoriet Bayern - Deutschland über alles - het Borussia Dortmund van de sneller dan zijn schaduw scorende Pool Robert Lewandowski, die thuis met vier goals het vonnis van Real Madrid voltrok. De 'Koninklijke' hoopte na de 4-1-blamage nog op een mirakel, maar kwam in Santiago Bernabéu niet verder dan een 2-0 troostzege.

Omdat de tribunes van het heilige Wembley toch tot de nok toe met Duitsers zijn gevuld, verkiezen we het gezelschap van de immer enthousiaste commentator Dirk Deferme en Tom Coninx die in de studio met zijn gasten elke baltoets zal analyseren.