Casimir Pulaski
Volledig scherm
Casimir Pulaski © American Battlefield Trust

Skelet van Amerikaanse oorlogsheld is vrouwelijk

De achttiende-eeuwse Pools-Amerikaanse generaal Casimir Pulaski die streed in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog was intersekse. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van zijn skelet. De generaal, die sneuvelde in 1777, is zowel in de VS als in zijn geboorteland Polen een oorlogsheld.

3 reacties

  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    Karel Tichmann: Er bestaat wel een versie van het verhaal dat beweert dat hij een zeegraf kreeg, maar dat wordt tegengesproken door het relaas van de kapitein van de Wasp (het schip waar hij aan boord verbleef na zijn verwonding). Pulaski zou nog vóór zijn overlijden weer aan land zijn gebracht, en is dan niet veel later overleden. Vergeet ook het positieve DNA-onderzoek niet! Samengevat zou ik dus jouw uitspraak kunnen riposteren met jouw eigen woorden: lees a.u.b. de Amerikaanse geschiedenis!
  • Michel Rutten

    5 jaar geleden
    Denk dat ze hun bril vergeten op te zetten zijn
  • Jacques-Philippe Leclerc

    5 jaar geleden
    De controverse over het Pulaski-skelet woedde al toen de stoffelijke resten van Pulaski in 1854 naar het Savannah-monument werden verplaatst, aldus Estabrook. Sommigen vroegen zich af of het lichaam dat werd opgegraven van een Savannah-plantage voor herbegrafenis bij het monument eigenlijk wel de generaal was. Het eerste moderne wetenschappelijke team dat de beenderen in de jaren negentig onderzocht, worstelde om DNA-bewijs te verkrijgen en faalde volgens de documentaire.