Direct naar artikelinhoud

Intermixt verantwoordt hoge lonen

Intermixt, de stichting van openbaar nut actief in de Belgische aardgas- en energiesector, verdedigt de riante verloning voor zijn personeel. Tien mensen verdienen samen ruim 2 miljoen euro.

Secretaris-generaal Martin Verschelde geeft kort toelichting. "In die post loonkosten van 2,1 miljoen euro zit de post RSZ-werkgeversbijdrage vervat, net als vormingskosten, de groepsverzekeringen en vergoedingen voor gemaakte kosten." Nog volgens Verschelde stelt Intermixt twaalf personeelsleden te werk, "met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar, van wie de helft een masterdiploma heeft en vier een bachelordiploma."

Intermixt moet onder meer de onderlinge samenwerking van de vertegenwoordigers van de openbare sector in de Belgische energie-intercommunales met operatoren Eandis of Ores bevorderen. Voorts adviseert de stichting openbare vertegenwoordigers op basis van overleg en studiewerk. Intermixt staat ook in voor het secretariaat van de holdings Publigas en Publi-T, die de belangen van de gemeentelijke sector in Fluxys en Elia beheren. Op Vlaams niveau is Intermixt verantwoordelijk voor het beheer van de Vlaamse financieringsverenigingen.

Het bestuur van Intermixt bepaalt straks of het ingaat op verzoeken om de aard van de vergoedingen van zijn politici-bestuurders bekend te maken. Begin deze week maakte de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) bekend dat hij bruto ruim 30.000 euro verdiende bij Intermixt-organen.

Bij Intermixt zetelen nog andere politici die openbare mandaten in de energiesector bekleden, zoals (in 2015) Piet Buyse, Andries Gryffoy, Luc Martens, Louis Tobback, Geert Versnick of toekomstig Gents schepen Sven Taeldeman.