Direct naar artikelinhoud

België onderuit op Hopman Cup, Goffin maakt indruk met zege op Zverev

David Goffin (ATP 7) is 2018 gestart zoals hij 2017 geëindigd is. Op de Hopman Cup in het Australische Perth won hij in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 6-3, 6-3 van Sascha Zverev (ATP 4).

"Ik kon het jaar niet beter starten", zei Goffin. "Het is alsof 2017 nooit gestopt is. Ik heb natuurlijk ook heel laat het seizoen afgesloten met de finale van de Davis Cup, waar ik mijn beste tennis bracht. Hopelijk kan ik dit niveau blijven brengen."

De 27-jarige Luikenaar klopte alvast voor de zesde keer in zijn carrière een topvijfspeler. "Ik was heel solide van de baseline, maar serveerde niet zo goed. Daar is nog wel wat werk aan. Niet abnormaal bij de start van een nieuw seizoen. Fysiek voel ik me wel 110 procent, dus dit was de perfecte start van 2018."

De prestatie van Elise Mertens (WTA 36) was net niet volmaakt. Tegen het voormalig nummer één van de wereld, Angelique Kerber (WTA 21) - gecoacht door Truienaar Wim Fissette - kon ze het twee keer net niet afmaken: 6-7, 6-7.

Uiteindelijk moest het dubbel gemengd de beslissing brengen. Daarin bogen Goffin en Mertens met 2-4, 3-4 het hoofd voor de Duitsers. Morgen spelen ze hun tweede duel tegen thuisland Australië.