Bpost heeft 2,5 miljard euro over voor PostNL

Het Belgische postbedrijf bpost is bereid om 2,5 miljard euro op tafel te leggen voor zijn Nederlandse sectorgenoot PostNL. Dat staat in een “verbeterd en vriendelijk voorstel” dat werd overgemaakt aan PostNL, zo meldt bpost zondagavond.

Concreet wil bpost 5,65 euro op tafel leggen per aandeel PostNL. Het benadrukt dat er alleen een concreet bod zal volgen als de raad van bestuur en de raad van commissarissen van PostNL akkoord gaan met het voorstel.

Volgens minister van Telecom en Post Alexander De Croo kunnen bpost en PostNL samen het vierde grootste postbedrijf van Europa vormen.

"Door de krachten te bundelen hebben bpost en PostNL het potentieel om het sterkste, meest performante en meest toekomstgerichte postbedrijf van Europa uit te bouwen, met het beslissingscentrum in België. Dat is in het belang van alle medewerkers, de werkgelegenheid, onze economie en alle burgers", zegt de minister in een persbericht.

De minister hoopt daarom "dat alle betrokken stakeholders deze nieuwe ontwikkeling met openheid van geest bekijken". PostNL had eerder laten weten "onaangenaam verrast" te zijn, nadat was uitgelekt dat bpost een nieuw voorstel overwoog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen