Direct naar artikelinhoud

Koekje van eigen deeg

Een uitgekookt Lokeren haalde nog eens drie punten. Het lage blok van coach Maes rendeerde. Zo kreeg Antwerp, dat zelf veel punten haalde door de kat uit de boom te kijken, een koekje van eigen deeg.

Drie geschorsten en vijf geblesseerden. Antwerp-coach Bölöni had heel wat sleutelwerk en bedacht een oplossing met N'Diaye in een voor hem ongewone en ondankbare rol als linksachter. De Antwerpse organisatie vertoonde al vroeg enkele barstjes. Op een moment dat regulator Haroun verzorging kreeg, sloeg Lokeren toe. Knappe aanval - niet toevallig - door het midden. Söder vond Bolat nog op zijn weg, maar in de herneming scoorde Michel.

Knappe goal, al mag Maes N'Diaye dankbaar zijn. De gelegenheidslinksachter liep enkele meters uit positie en ontmijnde op die manier de buitenspelval.

De Great Old klauwde venijnig terug. Limbombe en Owusu zetten Verhulst aan het werk. De rebound moest er echt wel in, maar Verhulst veerde pijlsnel recht en Owusu knalde binnen zijn bereik. Knappe reflex.

Antwerp kwam vooral via de rechterkant. Limbombe walste keer op keer over Mpati. Hij miste nog een goede kans en trapte een voorzet tegen de paal. Lokeren slaakte een zucht van opluchting bij het rustsignaal.

Het Antwerpse offensief was minder indrukwekkend na rust. Uiteindelijk sloeg Antwerp toch toe. Haarfijne voorzet van Limbombe en deze keer kon Owusu niet meer missen. Maar de euforie was nog niet gaan liggen of Lokeren klom alweer op voorsprong. Borges verslikte zich en Hupperts kon ervandoor. Bolat had geen verhaal tegen de lage schuiver van de Nederlander.

De 1-2 kwam aan bij de Great Old. Herbronnen lukte niet meer.