Direct naar artikelinhoud

Boef door het stof nadat hij vrouwen 'hoeren' noemt

De Nederlandse rapper Boef heeft zijn excuses aangeboden nadat hij vrouwen die uitgaan 'kechs' - 'hoeren' in straattaal - heeft genoemd. MNM-dj Karolien Debecker weigert voorlopig nog zijn muziek te draaien.

Boef nam zijn eerste videoboodschap op nadat hij tijdens nieuwjaarsnacht een platte band had. Drie vrouwen stopten om hem een lift aan te bieden. In plaats van een dankjewel postte Boef nadien een filmpje op sociale media waarin hij de vrouwen 'kechs' noemde, wat zoveel betekent als 'hoeren'.

Hoewel Boef meteen de wind van voren kreeg voor zijn uitlatingen, nam de rapper in een volgend filmpje geen gas terug. Integendeel. Soufiane Boussaadia, zoals Boef heet, gaf wat meer uitleg over het waarom van zijn uitspraken. "Ik heb een paar mensen boos gemaakt, omdat ik 'kechs' zeg. Maar wat doen jullie in een club met alcohol en korte rokjes om acht uur 's ochtends?", zei hij. "Als je thuiszit, hele dag niets doet, studeert, lief doet, dit, dat, naar mama en papa luisteren, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een 'kech' bent boos worden als ik je een 'kech' noem. Want je bent een 'kech'. Klaar, snap je?"

Geen verwijt

Op sociale media regende het meteen nog meer verwijten en werd her en der al opgeroepen tot een boycot van de zanger. Karolien Debecker, die op MNM Generation Mpresenteert, voegt alvast de daad bij het woord. Op Twitter gaf ze aan de platen van Boef even links te laten liggen. "Beste Boef, in de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio."

Boef, die onder meer bekend is van de hit 'Habiba', kwam in de loop van de namiddag tot inkeer. In een derde boodschap op Instagram bood hij nu wel zijn excuses aan. "Het is dom en sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd." Boef zegt dat hij dronken was toen hij het filmpje opnam tijdens nieuwjaarsnacht. Al gaf hij meteen ook aan dat hij het woord 'kech' niet als een verwijt gebruikte. "Wij rappers gebruiken die woorden. Dat is niet als een belediging bedoeld." Over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken in het tweede filmpje repte hij met geen woord.

In het Nederlandse showbizzprogramma RTL Boulevardging Boef nog eens door het stof. Daar zei hij geen vrouwenhater te zijn. "Ik hou van vrouwen en ze zijn voor mij gelijkwaardig aan mannen." Zijn tweede filmpje kwam er omdat hij zich aangevallen voelde. "Heel stom van mij, want ik heb een voorbeeldfunctie. Mijn fans houden van me en ik hoop dat ze na mijn excuses nog meer van me houden."