Direct naar artikelinhoud

Stuivenberg: 'Europese reeks kost ons play-off I'

Voor de tweede keer in drie jaar is Genk veroordeeld tot play-off II. De Limburgers wervelden tegen Westerlo naar een 0-4-overwinning, maar het volstond niet.

Play-off I halen was voor Racing Genk het hoofddoel voor aanvang van het seizoen. Een streep door de rekening. Toch zagen we geen aangeslagen voorzitter Herbert Houben in de catacomben van het Kuipje. "Dit is geen drama", vertelde Houben. "Persoonlijk had ik er mij al bij neergelegd."

De Genkse voorzitter ziet twee grote redenen voor het mislopen van een plaats bij de eerste zes. "We doen het schitterend in Europa, maar de keerzijde is wel dat dit onze vijftigste wedstrijd van het seizoen was. Dat zijn er veel meer dan om het even welke andere ploeg in België. Daarnaast hebben we ook pech gehad. Als Nikos Karelis zich niet blesseert, dan staan we in de bekerfinale en spelen we play-off I."

Thomas Buffel stond voor het eerst sinds 27 december nog eens in de basis. De Genkse kapitein was zelfs meteen goed voor een doelpunt. "Ik denk dat we hier zelden zo goed gespeeld hebben", zei Buffel. "Jammer dat het niet volstaat voor een plaats bij de eerste zes."

"We wisten dat de kans op succes klein was, maar we wilden onszelf vooral niets kunnen verwijten. En dat is gelukt", zei coach Albert Stuivenberg. "We halen twintig op dertig en normaal gesproken moet dat volstaan om bij de eerste zes te komen, nu niet. Dat is heel teleurstellend, maar ik wil mijn groep ook feliciteren. Het drukke programma is een aanslag op het mentale en het fysieke, zeker voor de dominante manier waarop wij elke wedstrijd willen spelen."