Direct naar artikelinhoud

Seizoen wellicht voorbij voor Refaelov

Het is hem niet gegund. Lior Refaelov (31) viel eergisteren opnieuw geblesseerd uit bij Club Brugge. Hij is twee tot drie weken buiten strijd met een blessure aan de adductoren.

"He is very sad and disappointed."Dudu Dahan zucht. De makelaar van Refaelov had zijn speler net aan de lijn. Een blessure aan de adductoren zorgt ervoor dat de flankspeler twee tot drie weken aan de kant moet blijven. Het is voor de Israëliër de zoveelste blessure dit seizoen. Een operatie in augustus hield hem tot eind november buiten strijd, een spierscheur aan de adductoren zorgde ervoor dat hij tussen eind maart en vorige week niet kon spelen. Op 17 april maakte hij zijn wederoptreden op het veld van Zulte Waregem. Woensdag leek hij klaar voor een basisplaats tegen KV Oostende.

"Tot hij iets voelde tijdens de opwarming", zegt Dahan. "Opnieuw aan de adductoren. Het is geen zware of cruciale blessure. Zoiets gebeurt nu eenmaal. Het heeft niets met een gebrek aan professionalisme te maken, hij heeft gewoon pech. Kijk: Lior is een grote persoonlijkheid. Ik ben er zeker van dat hij op zijn oude niveau zal terugkeren. Hij is nog steeds maar 31 jaar. In Italië vinden ze spelers van die leeftijd op hun best."

Mentaal sterk

"Mentaal is hij inderdaad zeer sterk", zegt David Koren, zakenpartner en goede vriend van Refaelov. Hij kent hem door en door. "Het is nooit leuk om geblesseerd te raken. Zeker omdat het niet de eerste keer dit seizoen is. Maar hij komt er wel bovenop, dat weet ik zeker."

Twee tot drie weken buiten strijd betekent dat het seizoen van Refaelov er zo goed als zeker opzit. Hij heeft dit seizoen negentien competitiewedstrijden gespeeld, en was daarin goed voor twee doelpunten en twee assists. De vraag is hoe Club Brugge reageert op de nieuwe blessure van de flankspeler. Gelooft blauw-zwart ook dat hij op termijn weer zijn oude niveau haalt? Naar verluidt is er intern wat twijfel na een jaar vol blessureleed.

"Lior wil volgend jaar schitteren", zegt Dahan. "Hij denkt alleen maar aan Club. Andere ploegen? Only Bruges."