Direct naar artikelinhoud

Weiler blijft nuchter: 'Nog 18 punten te verdienen'

Zelfs de realist in René Weiler moest toegeven: 'Dit is een grote stap richting titel.' Maar nu al vieren wilde de coach van paars-wit niet doen.

De vraag was duidelijk: "Welk team kan dít Anderlecht nog in de problemen brengen?" Waarop René Weiler antwoordde: "Elke ploeg." De Zwitser meende het nog ook. Hij wil absoluut vermijden dat zijn elftal gaat denken dat de champagne al koud gezet mag worden. "Er zijn nog achttien punten te verdienen."

Nochtans kan ook Weiler niet ontkennen dat de landstitel Anderlecht eigenlijk niet meer mag ontglippen. "We brachten het voetbal waar ik naar op zoek ben", knikte de coach. "De mentaliteit was prima, op dat vlak hebben we een grote vooruitgang geboekt. Ook het spel was uitstekend met veel beweging, creativiteit, infiltraties en recuperaties."

Om daar vervolgens aan toe te voegen. "We hebben een grote stap richting titel gezet, dat is het doel. Op voorhand had ik voor dit scenario getekend; acht punten voor na vier matchen. En we hebben dit niet gestolen, hé."

Je jongens zo scherp aan de aftrap brengen na een match tegen Manchester United, je moet het maar doen. "Ik voelde dat mijn spelersgroep klaar was voor dit duel, vandaar dat ik nauwelijks wijzigingen doorvoerde." Je zou ook wel zot moeten zijn om pakweg Tielemans of Dendoncker op de bank te zetten. "België moet trots zijn op zulke spelers, dat ben ik ook."

Lukasz Teodorczyk heeft daar de laatste weken meer moeite mee. "Maar zolang anderen beslissend zijn, is dat niet problematisch."