Direct naar artikelinhoud

Franck Berrier (33) naar B-kern gestuurd na dreigement

Franck Berrier (Oostende) probeert zijn transfer af te dwingen naar het Thaise Ratchaburi. De Fransman trachtte zelfs voorzitter Marc Coucke te chanteren.

Nu de kustploeg eindelijk even van de rode lantaarn is verlost, probeert Franck Berrier op respectloze wijze een lucratieve transfer naar Azië af te dwingen, waar hij een veelvoud van zijn loon bij Oostende (ongeveer 700.000 euro bruto) kan verdienen. Dat het Thaise Ratchaburi, waar Bertrand Crasson jeugdcoördinator is, Berrier er straks in december bij de start van de voorbereiding al bij wil, zorgt voor hoogspanning.

Vorige zaterdag al ontbrak een 'geblesseerde' Berrier op Stayen, nochtans had hij de vrijdagtraining rondgemaakt. Twee dagen later sloeg de bom in toen een plots dreigement van de Fransman Coucke bereikte: "Als je me niet gratis laat gaan, speel ik niet meer. Of je moet mij een zot contract geven", klonk het. De voorzitter besloot Berrier meteen disciplinair te schorsen. Gisteravond trainde Berrier om 17 uur een eerste keer met de beloften.

Mogi Bayat

Verrassing of niet, de makelaar die in dit dossier als tussenpersoon fungeert is Mogi Bayat. Op dezelfde manier als Silvio Proto zijn transfer naar Olympiakos forceerde, hopen Bayat en Berrier Oostende gratis te kunnen verlaten. Berrier meent dat er afspraken over een vertrek naar het buitenland zijn gemaakt toen hij na maanden smeken in maart een nieuw contract kreeg, maar dat klopt niet.

Afwachten wat er nu met Berrier zal gebeuren. Een nieuw contract zal hij niet krijgen en evenmin mag hij gratis vertrekken. Tenzij Ratchaburi of Berrier zelf straks een bedrag dat in de buurt komt van 1 miljoen euro op tafel legt, blijft hij met de B-kern meetrainen.