© Belga

Lommel United verliest van Union

Halloween mag alweer een week voorbij zijn, het Soevereinstadion in Lommel blijft behekst gebied voor de spelers van United en hun aanhang. Ook de nieuwe tovenaar Walter Meeuws kon zondag de vloek, uitgesproken na de 2-0-zege op Seraing en daterend van 16 april, niet opheffen.

PiDi

In de eerste helft gebeurde op aanvallend vlak weinig tot niets. Inspiratieloos en angstig gebrei, enige vorm van creativiteit of diepgang was met geen vergrootglas te bespeuren. Beide defensies bleven dan ook makkelijk baas over de vaak aan hun lot overgelaten aanvallers. Een brilscore aan de rust zou een getrouwe weergave van het spel geweest zijn. Maar even voordat ref Hambrouck de verkleumde toeschouwers naar warmer oorden kon dirigeren, glipte bezoeker Fixelles toch een keertje door de mazen van het net: 0-1.

United kon in de tweede helft wel de intentie hebben om de aanvallende registers wat meer open te trekken, het wedstrijdscenario verliep anders. Nog voor het uur zat Union op rozen. Dom balverlies leidde een snelle counter in en Da Silva liet het buitenkansje niet liggen: 0-2. United knock-out? Nog niet helemaal, want in tijden van nood borrelen soms onvermoede krachten op. Schils zag een kopbal op de dwarsbalk uiteenspatten en Meeuws bereidde aan de zijlijn net een driedubbele wissel voor toen Neven met een knappe omhaal het vuur weer aanwakkerde: 1-2. Een uitgekookt Union liet zich de kaas evenwel niet meer van het brood eten en de Lommelse aanhang bleef (opnieuw) op zijn honger zitten.

LOMMEL: Bertrams, Goossens, Neven, Lenaerts, Cauwenberg, Gueroui, Schils, Scheelen, Bertjens, Berben, Adesanya.UNION: Saussez, Mpati, Martens, Neels, Kaminiaris, Wallaert, Morren, Fixelles, Da Silva, Aguemon, Aoulad.VERVANGINGEN: 61’ Martens door Perdichizzi, 66’ Berben door Valcke, 66’ Gueroui door Deferm, 66’ Scheelen door Gaethofs, 77’ Fixelles door Zitte, 92’ Aoulad door Mombongo.DOELPUNTEN: 43’ Fixelles 0-1, 56’ Da Silva 0-2, 65’ Neven 1-2.GELE KAARTEN: 36’ Gueroui (fout), 38’ Da Silva (fout), 70’ Neels (fout), 84’ Aoulad (spelbederf), 85’ Bertjens (schwalbe).SCHEIDSRECHTER: Hambrouck.TOESCHOUWERS: 1500.

Aangeboden door onze partners