Direct naar artikelinhoud

Benteke scoort 5 goals in 124 minuten voor België

Christian Benteke heeft in Sotsji bewezen dat de concurrentie ook voorin heel scherp blijft. Met zijn twee goals tegen Rusland erbij zit de spits al aan vijf doelpunten in 124 minuten interlandvoetbal.

"Het is frustrerend dat het nog 3-3 werd", zei Benteke. "We losten onze greep op het einde een beetje, dat had niet mogen gebeuren." Benteke loste zelf zijn man bij de 1-0, maar hij dwong een strafschop af en scoorde twee keer kort voor rust. Bij zijn vorige interland, tegen Gibraltar, scoorde hij al in minuut één. Toen werd hij na 79 minuten gewisseld, met drie goals op zijn teller. Tel daar zijn eerste 45 minuten tegen Rusland bij en je krijgt statistieken die er mogen zijn: 5 goals in 124 minuten.

"Voor een aanvaller zijn statistieken altijd belangrijk", weet Benteke, spit svan Crystal Palace. "Die spelen in mijn voordeel. Maar we weten allemaal dat Lukaku nummer één is in de spits. Dat blijft zo, want dat verdient Romelu ook door zijn prestaties bij zijn club en bij de nationale ploeg. Maar Origi en ik zullen Romelu het vuur aan de schenen blijven leggen. Dat is goed voor ons allemaal."