Direct naar artikelinhoud

Dutten in de fitness om calorieën te verbranden

45 minuten, zo lang duren de dutjes die je kan 'aanleren' in de Britse fitnessketen.

Bent u liever lui dan moe en zegt een dutje u meer dan een deftige work-out? De Britse fitnessketen David Lloyd Gyms - die ook vestigingen heeft in ons land - is in het Verenigd Koninkrijk gestart met 45 minuten durende lessen dutjes doen.

Al kunnen die 'lessen' wel geschrapt worden. De keten biedt in feite gewoon pal in de namiddag slaaptijd aan voor wie het nodig heeft en zin heeft om met een hoop andere vermoeide mensen even de ogen te sluiten.

Om dat optimaal te laten verlopen, staan er in de fitnessruimte geen ingewikkelde toestellen, maar simpelweg eenpersoonsbedden. Een sfeermuziekje moet het indommelen bevorderen en om toch nog iets aan te bieden dat u thuis niet heeft, wordt de temperatuur in de ruimte opgedreven.

Op die manier zou u tijdens het dutten ook nog wat calorieën moeten verbranden. De fitnessclub kwam volgens de Britse krant The Independent op het idee omdat onderzoek had uitgewezen dat 86 procent van de ouders heeft aangegeven vermoeid te zijn. Bovendien, zo benadrukt de keten, heeft slapen een heilzaam effect op de gezondheid.

Voorlopig gaat het nog om een experiment, maar als de lessen aanslaan, is de keten van plan de cursussen uit te breiden naar alle vestigingen in het VK. Al zijn daarvoor in ons land vooralsnog geen plannen, luidt het bij David Lloyd Gym in Edegem.