Direct naar artikelinhoud

Sjarapova bereidt rentree voor in amateurclubje

Maria Sjarapova maakt morgen haar comeback na een dopingschorsing van vijftien maanden. De Russin mag voorlopig niet op het hoofdtoernooi van Stuttgart te zien zijn en traint bij een amateurclub.

De damestennisbond zelf moest in de reglementen duiken om te weten of Maria Sjarapova morgen kon aantreden op het WTA-toernooi van Stuttgart. Nadat ze op de Australian Open 2016 werd betrapt op het verboden product meldonium en een schorsing van twee jaar kreeg opgelegd - door het sportarbitragehof TAS teruggeschroefd naar vijftien maanden -, had het management van de Russische wereldster snel in de smiezen dat een comeback op het toernooi waarmee ze een sponsor deelt ideaal zou zijn.

Sjarapova mag tot morgen wel niet in de Porsche Arena verschijnen en verschuilt zich dan maar op de kleine tennisclub Sportverein Sillenbuch, in een buitenwijk van Stuttgart. Een terrein huren kost er 18 euro per uur en mogelijk heeft de vijfvoudige grandslamwinnares dat geld ook echt moeten ophoesten, want onder de WTA-regels mag noch de damestennisbond noch het toernooi Sjarapova helpen met baanreserveringen, accommodatie of transport.

De meerderheid van haar collega's kan niet echt leven met het feit dat een dopingzondares met wildcards geholpen wordt om zich een weg naar boven te knokken. Ook in Madrid en Rome ligt er zo al een vrijkaart te wachten op Sjarapova. Enkel de grandslamtoernooien hebben nog geen beslissing bekendgemaakt. Roland Garros doet dat op 15 mei.