© FCr

© frcr

© Hbvl

© Hbvl

© Hbvl

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Chiro Guigoven herdenkt overleden leidster Oona

Zondagnamiddag werd op het plein aan de chirolokalen en het buurthuis Den Hamel in Guigoven (Kortessem) de 19-jarige Oona Henri herdacht. Het meisje stuikte vrijdagmiddag in elkaar tijdens het joggen en overleed.

Zo’n 300 personen kwamen opdagen voor deze serene herdenkingsplechtigheid: chiroleden, ouders, vrienden, dorpsbewoners,… De chiroleiding en de volwassenbegeleiding deelden ballonnen uit. Vanuit het buurthuis ging het, met de ballon in de hand, naar het kapelletje op de kruising van de Bosweg en de Brandstraat, waar Oona in elkaar stuikte. Aan het kapelletje werden bloemen neergelegd en kaarsjes gebrand. Nadien werd de ballonnen losgelaten en volgde een applaus voor de overleden chiroleidster.

“De voor vandaag geplande Vriendjesdag van de chiro werd afgelast”, zegt volwassenbegeleider Koen l’Allemand. “Tijdens de begrafenisplechtigheid gaan we ook nog een groot eerbetoon houden voor Oona, die we enorm gaan missen. We weten nog niet wanneer de begrafenis zal plaatsvinden. Haar lichaam werd nog niet vrijgegeven. Er wordt nog een inwendige autopsie uitgevoerd. Wij weten niet hoe lang dit nog zal duren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer