Direct naar artikelinhoud

Gent pakt zijn tweede uitzege

AA Gent boekte op Daknam pas zijn tweede uitzege van het seizoen. Die was deze keer ruim, maar weer kwam er niet één goal van de spitsen.

Gent maakte de voorbije weken een remonte in het klassement, maar een van de redenen waarom de Buffalo's nog steeds in de rechterkolom bengelden, was de geringe efficiëntie vooraan. AA Gent scoorde gemiddeld maar net iets meer dan één keer per wedstrijd. Te weinig voor een topclub. De centrumspitsen Sylla en Jaremtsjoek hadden elk amper één goaltje achter hun naam staan. "Dat is niet normaal", liet Vanderhaeghe optekenen.

Op Daknam voetbalde Gent dominant, maar dat kreeg alweer te weinig vervolg in de zone van de waarheid. De verdediging stond goed, maar tussen de defensie en de aanval gaapte te veel ruimte om een vloeiende opbouw mogelijk te maken. Simon en Kalu maakten af en toe wel een actie, maar de voortzetting liet te wensen over.

Het was tekenend dat Esiti de eerste was die zijn kans ging. Voor een echt vloeiende aanval was het wachten tot de rust in zicht kwam. Een vlotte combinatie over Kubo en Kalu eindigde toen met een poging van Simon, die in een hoekschop resulteerde. Het was uit die corner dat Brecht Dejaegere Gent met zijn tweede goal van het seizoen op voorsprong knalde.

Veel doelgevaar wist Gent ook na de rust niet te creëren. Kalu kwam wel een keer in schietpositie, maar verder dan een afzwaaier kwam de jonge Nigeriaan niet. Op aangeven van Dejaegere kon Kalu doelman Verhulst uiteindelijk toch verschalken met zijn vierde van het seizoen. Gigot maakte enkele minuten voor tijd de klus helemaal af.