Direct naar artikelinhoud

Bieke Ilegems krijgt eigen programma op één

Bieke Ilegems (43), afgelopen voorjaar nog dé ontdekking van de VTM-show Dansdate, wordt deze zomer gastvrouw van een nieuwe show op Eén. Ilegems zal met een nog te bepalen mannelijke collega singles volgen.

Eén pakt deze zomer uit met een gloednieuw programma over de wereld van singles, daten en relaties. Bedoeling is om in augustus elke dag singles te volgen. Het nieuwe programma zal worden gepresenteerd door Bieke Ilegems, die daarmee min of meer haar comeback maakt op de nationale televisie.

Ilegems zal vijf weken lang singles helpen in hun unieke zoektocht naar de ware liefde. Daarbij zal de kijker niet alleen meekijken door de ogen van de kandidaten, maar ook door die van de socioloog, bioloog, econoom, filosoof, psycholoog, seksuoloog en matchmaker. Keuze genoeg aan kandidaten, overigens. In België zijn er op dit ogenblik liefst 1,6 miljoen singles. Een aantal dat op vijftig jaar verdrievoudigd is. Een ruim aanbod dus: van de eeuwige vrijgezel over het carrièrebeest tot de mama die er na een echtscheiding alleen voor staat. De VRT lanceerde uitgerekend op 1 april een oproep voor kandidaten, en maakt volgend weekend al een grote selectie.

Opvolger van Vanthilt

Ilegems (43) is met deze nieuwe Eén-show helemaal terug van (een beetje) weggeweest. Nadat ze begin dit jaar samen met haar echtgenoot Erik Goossens in Dansdate met zwier het toenmalige koppel Kevin Janssens-Josje Huisman in de finale klopte, dook ze even later op als hulp-BV in de lichtvoetige Eén-quiz We're Going to Ibiza.

En straks mag ze dus, vanaf maandag 27 juli, de opvolger spelen van Marcel Vanthilt en zijn Hotel M. Niet als talkshow host, wel als gastvrouw van een fonkelnieuwe show waarin singles centraal zullen staan. Bieke zal ook nog een mannelijke collega naast zich krijgen, maar die gelukkige moet nog door de productie en het netmanagement worden aangeduid. De nieuwe Eén-show zal overigens door productiehuis deMensen worden gemaakt, dat ook werkt aan een zomers VTM-spelprogramma met Niels Destadsbader als gastheer.

Trendbreuk

"Ik ben heel blij met de komst van Bieke", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. "Ze is een heel straffe madam. Ze is zeer geloofwaardig en een uitstekende presentatrice, die nog altijd van het scherm spat. De perfecte combinatie voor het programma dat ze straks zal presenteren."

Met de keuze voor Ilegems zorgt de VRT voor een trendbreuk. Geen zoveelste StuBru- of MNM-sidekick of -stem die naar voor wordt geschoven, wel een topper die de voorbije jaren zelf had gekozen om wat meer in de luwte te leven, maar nu weer helemaal klaar is voor het werk in de spotlights.