Direct naar artikelinhoud

ING verhuist deels naar Londen

ING verhuist het handelsgedeelte van zijn marktenzaal in Brussel naar Londen. Dat schrijft De Tijd op basis van meerdere bronnen. Er staan 40 tot 50 jobs op de tocht op het Brusselse hoofdkwartier van ING België.

De verhuis betreft de handelsactiviteiten in derivaten, aandelen, valuta en grondstoffen. Ook de achterliggende IT-diensten worden uitgedoofd en zouden verhuizen naar Singapore. De verhuis is onderdeel van de sanering bij ING België.

ING heeft nu drie tradingzalen, in Amsterdam, Brussel en Londen. Ook de Amsterdamse tradingactiviteiten zouden naar Londen verhuizen. De tradingtak hoeft dan maar aan één toezichthouder te rapporteren. In Amsterdam zouden er volgens een bron meer dan 70 jobs op de tocht staan. De keuze van ING voor Londen is opmerkelijk na de brexit-stemming.

De vakbonden dienden in gemeenschappelijk front een stakings- en actieaanzegging in. Die dient vooral om het personeel te dekken bij eventuele spontane acties.

De bonden klagen aan dat ze de voorbije dagen "weinig bruikbare informatie" kregen over de grootschalige reorganisatie die begin oktober werd aangekondigd. De bank maakte toen de intentie bekend tot collectief ontslag aan van 3.150 voltijdse equivalenten in België. Samen met 350 natuurlijke afvloeiingen verdwijnen er tegen eind 2021 3.500 banen. De helft van de kantoren (van ING en Record Bank samen) zal verdwijnen.