Direct naar artikelinhoud

Getrouwd met vier

Bio-eitjes en M&M's in een Berlijns pand te Gent: welkom bij danseres en actrice Romy Louise Lauwers (21) en haar drie geestverwanten.

In het begin woonden wij hier in grote legertenten." De piepjonge actrice en theatermaakster Romy Louise Lauwers - die je kent als tiener Eva in tv-reeks Chaussée d'Amour - woont samen met haar lief, broer en lief-van-broer in een groot en ruw pand tegenover de peepshow in Gent. Het viertal vormt samen het bejubelde theatercollectief Kuiperskaai en ze zijn nogal aan elkaar gehecht.

"We gaan zelfs samen op vakantie", deelt broer Victor mee. Wordt er dan ook steeds samen ontbeten? Negatief. Dit is zowat de eerste keer dat zij dat conventionele gebeuren volbrengen. "Ik ben dan ook de enige die voor het ontbijt werkelijk gaat zitten", zegt Romy Louise. "De anderen proppen al wandelend een boterham in hun mond."

Wat eet een deerne als Romy Louise, vraagt een lezer zich af. Wel, een zelf verzonnen mengsel van havermout met chocoladevlokken. "Echt healthy ben ik niet. Ik vreet ook wel eens M&M's in bed." Vandaag staat er brood met bio-ei op het menu, geserveerd door wederhelft slash kunstschilder slash decorbouwer Oscar. De man vertelt dat diezelfde eieren ook in zijn tempura belanden, waarmee hij schildert. Zijn canvassen die in de ruimte hangen zijn dus biocertificaatwaardig.

Op deze zondagochtend is het ongewoon rustig, aldus Romy Louise. "Normaal blijven hier heel wat mensen overnachten - vooral muzikanten. Zij lopen hier dan naakt uit de douche zonder gêne." Naast Genesis-taferelen worden hier ook feestjes en expo's gehouden. "Laatst belde de Stad Gent om te vragen of ze dit pand op de officiële lijst van 'alternatieve musea' mochten plaatsen", zegt Victor. Dat vond hij wel oké.