Direct naar artikelinhoud

Stijn Vreven: 'Ik was virtueel ontslagen'

Tien minuten lang zag het er heel beroerd uit voor Waasland-Beveren. Eupen kwam na de rust op 1-2. Maar op het einde stond het plots 4-2. Schrijvers, Demir en Schwartz knalden hun ploeg weg van de laatste plaats. Wat een ommekeer.

Waasland-Beveren begon de match heel gedreven. Een handvol kansen werden echter niet benut. Qua efficiëntie de zwakste aanval van eerste klasse. Verlicht door de volle maan boven het stadion brak Marquet op slag van rust dan toch de ban. Een lekkere overhoekse knal. De middenvelder sprong in de armen van Vreven, die ondertussen het veld was opgelopen.

Maar in de tweede helft was het beest helemaal los. Al was het in eerste instantie een panda. Oncansey maakte er in tien minuten uit het niets 1-2 van. "Wat er op dat moment door me heen ging? Dat ik virtueel ontslagen was", bekende Vreven. "Een rare gewaarwording, maar net op dat moment gaven de spelers me veel terug."

Plots stonden er elf weerwolven op het veld. Schrijvers knalde een vrije trap in doel voor de 2-2. Boljevic en Demir rolden hun flank op, de Zweed knalde via de paal binnen. Even later lukte invaller Schwartz zelfs de 4-2. En dat allemaal binnen acht minuten. Wat een mentale weerbaarheid.

"De spelers houden me in het zadel. Knap dat ze dit konden", besefte Vreven. "Het is een topweekend, ik ben superblij, maar niet euforisch. Ik zit toch met die twee tegengoals in mijn maag. Niets weggeven en toch die nul niet houden: daar kan ik moeilijk mee leven."