Direct naar artikelinhoud

450 koppels trouwen opnieuw in Antwerpen

Op de Grote Markt in Antwerpen hebben zaterdag 450 echtparen hun trouwgelofte hernieuwd. De reuzegrote trouwceremonie sluit het feestjaar ter ere van de 450ste verjaardag van het stadhuis af.

Het trouwfeest kon op veel belangstelling rekenen. In amper drie dagen tijd hadden de 450 koppels die nodig waren zich al ingeschreven. "Het doet me veel plezier dat zoveel mensen het orgelpunt van het feestjaar samen met ons willen vieren. De snelle en massale reacties tonen ook aan dat het geloof in de liefde, in goede en kwade dagen, nog altijd leeft", zei ceremoniemeester Bart De Wever (N-VA).

Hij liet alle koppels verzamelen voor een prieeltje op de Grote Markt, waaronder een grote bruidstaart stond. Op zijn vraag of ze de liefde voor hun huwelijkspartner wilden vernieuwen, werd luidkeels 'ja' geantwoord, waarna de gelofte werd bezegeld met een kus. De ceremonie werd afgesloten met de klassieker 'Les lacs du Connemara' van Michel Sardou, waarbij er duchtig met witte servetten in de lucht werd gezwaaid. Alle koppels kregen daarna een drankje aangeboden en konden in het stadhuis hun heuglijke moment laten vastleggen door een professionele fotograaf.

Ook holebi's

Onder de deelnemende echtparen waren een dertigtal (gemengde) koppels van niet-Belgische origine en ook de holebigemeenschap was vertegenwoordigd. Sommige stellen waren nog maar in 2015 in het huwelijksbootje gestapt. Twee koppels, die al 65 jaar getrouwd zijn, mochten een bos bloemen en een cadeaupakket in ontvangst nemen. Ook drie andere stellen kregen na loting een geschenk. De trouwpartij werd afgesloten met een dansfeest op de Grote Markt.