Direct naar artikelinhoud

Rookie Vanthoor stuurt Ferrari naar winst in Le Mans

In Le Mans waren alle Belgische ogen gericht op Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret. Waar de Brusselaar na amper twee uur racen moest toekijken hoe zijn peperdure Porsche van de baan werd geknald door de Rus Roman Roesinov, beleefde de 19-jarige Vanthoor een echte droomrace.

"Ik besef echt nog niet wat me overkomt", waren de eerste woorden van de jonge Limburger, terwijl hij uit de Ferrari kroop. In de JMW Motorsport Ferrari 488 GTE behaalden de Britse ex-formule 1-rijder Will Stevens, Rob Smith en onze Dries Vanthoor de zege in LM GTE AM.

Dries Vanthoor stuurde de wagen tijdens de avonduren van de vijfde naar de eerste plek. Vervolgens ontspon er zich een enorm duel met de Aston Martin van ex-F1-rijder Pedro Lamy, Mathias Lauda (zoon van Niki) en Paul Dalla Lana. "Dat was een harde dobber, die Aston, en we moesten alles geven en foutloos blijven", doet Dries het verhaal van zijn race. "Toen de Aston in de problemen kwam, was onze marge groter, maar het bleef oppassen voor de achtervolgers. Echt veel bonus heb je hier nooit."

Op zondag begon het team de race te controleren en om 15 uur viel de zwart-wit geblokte vlag, terwijl Vanthoor de wagen over de meet mocht sturen.