Direct naar artikelinhoud

Waar eet? Véronique Leysen

Maurice Coffee Bar, het hippe koffiehuisje van Véronique Leysen in Berchem, verandert haar status binnenkort van pop-up naar permanent.

WAAR EET?

IL CARDINALE
In Mechelen, waar ik vandaan kom, ga ik graag naar burgerbar Il Cardinale. Het burgerbarconcept bestaat in grotere steden natuurlijk al langer, maar dit is echt iets dat Mechelen nodig had. Nog een aantal van dit soort zaken en de stad is gered!
Wollemarkt 22-24, Mechelen, 0468 21 00 91


VERANDA
Dit is het beste en leukste restaurant in Antwerpen en het ligt bovendien recht tegenover mijn koffiebar. Een topkeuken in een nonchalant kader! En dat aan een zeer redelijke prijs. Enig nadeel is wel dat het iedere avond bomvol zit, maar gelukkig openen ze binnenkort een tweede vestiging in Antwerpen-Noord.
Guldenvliesstraat, 60, Berchem, 03 218 55 95

LE PRÉ SALÉ
In Brussel heb je natuurlijk een enorme keuze aan leuke restaurantjes en bistro's, maar Thomas (Vanderveken, haar vriend; red.) en ik kiezen toch vaak voor Le Pré Salé, in de buurt van de Monk. Het is een heel simpele zaak met een open keuken, maar wel met die Brusselse directheid waar ik van hou. Rechttoe rechtaan, net als de menukaart! De garnaalkroketten, mosselen en steak zijn aanraders.
Vlaamsesteenweg 20, Brussel, 02 513 65 45

STANNY
Voor mij hoeft uit eten niet nodeloos gecompliceerd. Voor simpele kost - stoemp met worst, kip met rijst, een stoofpotje... - ga ik graag naar Stanny, een volks eetcafé zonder menu, maar wel met een bord waar dagelijks vier heerlijke gerechtjes op staan. That's it. Je eet hier
simpelweg aan de toog en laat je omringen door hippe Zurenborgers in een bruinekroegsfeer. Meer hoeft dat soms niet te zijn.
Stanleystraat 1, A'pen,
03 289 54 67

ALICE'S TEA CUP
In New York passeer ik graag bij een van de vier vestigingen van Alice's Tea Cup. Op het menu staan scones en thee. Een New Yorkse afternoon tea in een setting uit Alice in Wonderland, beter wordt het niet!
102 W 73rd St, New York, 01 212 799 3006

WAAR DRINKT?

SISTER BEAN
Voor koffie hoef ik natuurlijk de deur niet uit, maar als ik in Mechelen ben, spring ik toch graag even binnen bij Sister Bean. Twee zusjes hebben er een erg leuke sfeer gecreëerd.
Vismarkt 26, Mechelen, 0497 67 22 17

PATINE
Dit is eigenlijk een wijnbar, maar ik kom hier al jaren voor de frambozentaartjes. Pas later kwam ik te weten dat mijn stiefvader die taartjes voor Patine maakte. Hij is patissier in Mechelen en levert ook aan restaurants. Wat een ongelooflijk toeval! En nu bied ik die taartjes ook aan in mijn zaak.
Leopold De Waelplaats 1, Antwerpen, 03 257 09 19

JIGGER'S
Deze Gentse speakeasy ademt een New Yorkse sfeer. Als je binnen wilt, klop je aan, en je krijgt een ja of een neen. Groot is het niet, maar de cocktails zijn wel fantastisch. Het lijkt me trouwens ook een leuk idee om van Maurice, na de koffie-uren, een cocktailbar te maken.
Oudburg 16, Gent,
09 335 70 25