Direct naar artikelinhoud

Weer Gemeentekrediet op truitjes Club Brugge?

Als hoofdsponsor Dexia ontmanteld wordt, wat komt er dan op de truitjes van Club Brugge te staan? 'Gemeentekrediet' is alvast een optie.

Aan Stefaan Decraene, topman van Dexia Bank België bij contractondertekening, kunnen we het niet meer vragen. De Bruggeling vertrok onlangs bij Dexia. Club Brugge legt geen verklaringen af. De samenwerking loopt wel nog tot 2014 en de voetbalclub heeft steeds een goede band met Dexia onderhouden.

Het ligt dus het meest voor de hand dat Club Brugge verder in zee gaat met de opvolger van Dexia Bank België.

Sporting Anderlecht zat in dezelfde situatie tot Fortis implodeerde. Vandaag prijkt erfopvolger BNP Paribas Fortis op de truitjes.

Club Brugge speelde vroeger met het logo van het Gemeentekrediet, de voorloper van Dexia. Net zoals op het Anderlecht-shirt het logo van de Generale Bank (later Fortis) prijkte.

Wordt Dexia Bank België weer Gemeentekrediet? Het is een optie die de volgende eigenaar niet zomaar naast zich neer moet leggen, vindt marketingspecialist Fons Van Dyck (Think BBDO).

De oude naam is een waardig alternatief als de naam Dexia een te negatieve bijklank krijgt of als de volgende eigenaar er niet de rechten op krijgt.

Reverse branding, heet dat. Van Dyck: "Het is uitzonderlijk, maar het kan. We zijn gewoon dat bedrijven en producten nieuwe namen krijgen, rebranding dus. Maar je kunt ook teruggrijpen naar een oude naam. En met name in de financiële sector. Vertrouwen, zekerheid, garantie.

"De waarden van tien, twintig jaar geleden waren toen misschien voorbijgestreefd, maar zijn nu weer brandend actueel."

(EV)