Dikke hagelbollen in De Pinte
Volledig scherm
Dikke hagelbollen in De Pinte © NoodweerBenelux

Code geel: stevige hagel in De Pinte

Lokaal kunnen er vanavond nog buien ontstaan die kunnen uitgroeien tot onweer, vooral in het zuidwestelijke landsgedeelte. Het KMI kondigde "code geel" af voor "onweersbuien die plaatselijk voor zeer veel neerslag op korte tijd kunnen zorgen". Rond 16.30 uur ontwikkelde een onweerszone zich al ten westen van Brussel. Ook ten zuidoosten van Brugge kwamen enkele buien met onweer tot stand. In De Pinte kreeg men af te rekenen met hevige hagel.

19 reacties

  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    nu nog mekkeren dat men geen overlast kreeg, het moet ergens beginnen en ergens ophouden wees ten minste blij dat het U niet overkwam.KMI voorspelde de mogelijkheid en sommigen hebben het allemaal gekregen en anderen dan weer helemaal niks !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    In Mechelen niks van gemerkt. Zalig weer geweest.
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Het KMI heeft het recht om de mensen te waarschuwen.Ik denk dat we dit jaar meer van dat zullen krijgen aangezien de watervoorraden nog niet aangevuld zijn.En dan maar zagen over het klimaat.Maar jongens.Als het een keertje regent lopen ze met een smoel tot op de grond.Aanvaardt dit eens.
  • Martine Schoup

    5 jaar geleden
    ik lig hier hoog en droog in bed dus laat de regenwolken maar botsen en de donkere hemel verlichten met een spektakel van bliksemschichten !
  • Freddy Madou

    5 jaar geleden
    Knokke-Zoute aan zee deze middag schitterend weer met stralende zon om en bij de 19 graden en een zacht briesje, zalig.