Onwaarschijnlijke agressie in Brussel: man de ogen uitgestoken op straat

© Photo News

Een onwaarschijnlijk agressieve daad op straat heeft Brussel opgeschrikt. In de nacht van zaterdag op zondag werd een 33-jarige man met bloedend hoofd aangetroffen op straat in Elsene. Zijn beide ogen waren uitgestoken. De politie heeft intussen een verdachte opgepakt, meldt het Brusselse parket. "Hij heeft gedeeltelijke bekentenissen afgelegd".

gn, mtm, yb

Het was een voorbijrijdende persoon die het slachtoffer rond 3 uur ’s nachts op straat aantrof met zware verwondingen aan het hoofd, bevestigt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. De man was de ogen uitgestoken. "De ogen werden in de buurt teruggevonden, alsook een lemmet, terwijl het slachtoffer naar het ziekenhuis werd gebracht."

Het Brusselse parket meldt maandag dat er een verdachte werd opgepakt. "Het gaat om een Nederlandse man van Afrikaanse origine die in België woont." Ook het slachtoffer, een 33-jarige man met de Belgische nationaliteit, heeft Afrikaanse roots.

De verdachte heeft intussen bekend dat hij met het slachtoffer gevochten had, maar wist naar eigen zeggen niet meer zeker dat hij diens ogen had uitgestoken. De man wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen, foltering en onmenselijke behandeling.

Uit de hand gelopen discussie

De twee zouden zaterdagnamiddag "om politieke en culturele redenen" een discussie hebben gehad die ze later op de avond wilden uitklaren. Maar 's avonds liep de discussie echter nog meer uit de hand: het kwam tot een gevecht, waarbij de dader - geboren in 1989 - met een mes de ogen van het slachtoffer uitstak.

Toen de politie ter plaatse kwam, was het slachtoffer nog bij bewustzijn. Hij kon de identiteit van zijn belager nog meedelen aan de agenten, maar toch werd de verdachte zondagnamiddag rond 15 uur "per toeval" opgepakt. Een politiepatrouille die voor andere feiten naar het ziekenhuis ging, merkte de verdachte op. Hij was naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten verzorgen voor de verwondingen die hij tijdens de vechtpartij had opgelopen.

Veel meer kon het parket nog niet kwijt. "De man is buiten levensgevaar, maar moet nog enkele operaties ondergaan voor hij de eerste keer verhoord kan worden.”

Geen van beide betrokkenen stond al gekend bij het gerecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen