Direct naar artikelinhoud

Ronaldo versus Barça

Portugees opnieuw beste speler Premier League

De man die voor de tweede keer op rij is verkozen tot beste speler in de Engelse competitie, moet zijn club Manchester United vanavond naar de finale van de Champions League knallen.

Brussel l De Engelsen kunnen zich voor het eerst in negen jaar plaatsten voor de eindstrijd van het kampioenenbal. Barcelona zal dan vanavond moeten wijken.

De 23-jarige balkunstenaar werd zondagnacht voor de tweede opeenvolgende keer door zijn collega's verkozen tot speler van het jaar. Hij bleef Fernando Torres en Steven Gerrard (beiden Liverpool) voor. Er is niets af te dingen op die uitverkiezing, want Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro is ook gewoon de beste. "Ik denk dat ik de verdiende winnaar ben", bleef Ronny III niet onbescheiden, al had hij zelf op Arsenalspits Adebayor gestemd. "Omdat hij ook een uitstekend seizoen draait."

Ronaldo liet de fans dit seizoen niet alleen genieten van zijn sublieme bewegingen, hij toonde zich ook uiterst efficiënt. Liefst 38 doelpunten scoorde hij al, waarvan 28 in de Premier League en zeven in de Champions League. In beide competities is hij daarmee ook topschutter.

De laatste twee weken echter lijkt hij zijn fijne neus voor de goal wat kwijt. De voorbije drie partijen kwam de Portugees niet meer tot scoren. De strafschop die hij in de heenmatch in Barcelona naast trapte, was een zeldzame misser. "Zoiets kan iedereen overkomen", aldus Ronaldo. "Ik zal in de toekomst dan ook strafschoppen blijven nemen. En ik ben ook van plan deze misser goed te maken. In Manchester scoor ik tegen Barcelona."

Bij Barcelona zijn ze alvast gewaarschuwd. Al zal Ronaldo dus beter uit de verf moeten komen dan vorige week in Nou Camp. Toen bleef hij ver onder zijn niveau en verloor de 'strijd in de strijd' van de Argentijn Lionel Messi. Al had dat veel te maken met de behoudende aanpak van Manchestercoach Ferguson. In zijn drang naar de dubbel titel en CL, speelde Sir Alex op safe en sleepte zo een saaie 0-0 in de wacht. Maar in eigen huis kan Manchester niet anders dan aanvallen. En dat zal in principe ook Barça moeten doen. Nu de Catalanen de Spaanse titel mogen vergeten, rest hen enkel nog de Champions League. (WD)

Manchester Utd - Barcelona (heen 0-0)

live op 2BE vanaf 20.30 uur

Ik heb zelf op Adebayor van Arsenal gestemd