Direct naar artikelinhoud

Ferrera is mentaliteit bij Standard beu

Op de persconferentie was hij naar eigen zeggen al wat afgekoeld, maar toen hij zijn mond opende, spuwde Ferrera nog steeds gif. De coach van Standard was hard voor zijn spelers.

Een lamentabel Standard keek in de eerste helft tegen een dubbele achterstand aan. Twee individuele fouten lagen aan de basis van de goals van Croizet en Remacle.

"Ik moet de beelden van het eerste doelpunt nog eens doornemen, maar het lijkt er op dat Milec te veel ruimte laat voor Remacle en hij zomaar kan trappen. Bij het tweede doelpunt doet Andrade iets wat op pagina één van het grote voetbalboek met rood doorstreept is. Hij mag wat mij betreft die afvallende bal de tribune in jagen of vanop 40 meter naar doel trappen, maar niet gaan kappen. Het gevolg is dat OHL met drie spelers alleen op doel af kan."

Bij de rust moest de hele spelersgroep het bekopen. "Ik ben de kleedkamer binnengekomen en iedereen was aan het mekkeren. Niet één speler had het recht zijn beklag te doen. Ik heb hen op een onbeleefde manier gevraagd hun bek te houden en hen allemaal de huid vol gescholden. Onze eerste helft was schandalig. We voetbalden als rijkeluiszoontjes, ik wil mijn spelers hun truitje zien nat maken. Krijg ik in de komende wedstrijden opnieuw die mentaliteit te zien, dan beloven de trainingen erg lang te worden."

Donderpreek

De donderpreek van Ferrera miste zijn effect niet. Standard kwam veel gretiger uit de kleedkamer. Met 45 minuten lang sturm und drang pakten de Luikenaars na goals van Emond en Santini nog een puntje. Met die tweede helft kon Ferrera wel leven. "Dat heb ik de spelers ook gezegd. Ik heb hen in een cirkel verzameld en duidelijk gemaakt dat ik deze intensiteit voortaan elke minuut wil zien. Alleen met die ingesteldheid en een feilloze organisatie kunnen we winnen. Ik zag ook in de ogen van de spelers dat ze dat zelf ook beseffen."

Opvallende afwezige bij dat cirkelmoment was Knockaert. Na iets meer dan een uur had Ferrera hem naar de kant gehaald. "Hij negeerde de opdrachten. Bovendien stond hij iets te expliciet tegen zijn ploegmaats te foeteren." Knockaert was daar duidelijk niet mee opgezet en negeerde zijn coach. Terwijl de spelers op het veld werden toegesproken zocht Knockaert de kleedkamer op en even later verliet hij het stadion al. "Ik wil wel eens horen wat hij daar over te zeggen heeft. Als ik merk dat hij niet voldoende met het team begaan is, dan zitten we met een vervelende situatie. Hoe dan ook zal ik snel eens een hartig gesprek met hem voeren."