Direct naar artikelinhoud

Belgian Bullets eindigen knap zesde

De Belgische bobsleemeisjes Elfje Willemsen en Hanna Mariën loodsten hun bob 'Spanky' naar een fraaie zesde plaats op de Winterspelen in Sotsji.

Toch rolden er bij de Belgian Bullets traantjes over de wangen na de finish. "Ik ben heel trots op Hanna. We hadden na de vierde plaats na de eerste twee runs natuurlijk op meer gehoopt, dan weet je dat het kan. Als je dan nog twee plaatsen verliest, is dat pijnlijk", vertelde stuurvrouw Elfje Willemsen na de aankomst.

"De afdalingen waren vandaag al iets beter, maar ik weet gewoon dat we hier nog sneller kunnen. Dat hebben we in november al bewezen. Bovendien hadden we nog wat kwaaltjes van gisteren. Vandaar dat onze starttijden iets minder waren. Op zich moeten we wel tevreden zijn. De Olympische Spelen zijn het hoogste niveau, iedereen werkt hier het ganse jaar naartoe. Een jaar geleden had ik nooit geloofd dat we hier zesde konden worden. Het is een fantastisch seizoen geweest", besloot Willemsen.

Op amper vier jaar tijd zijn de Belgian Bullets van de veertiende plaats in Vancouver naar de zesde sterk geklommen op de Winterspelen. Een enorme vooruitgang dus. "Als we naar de toekomst kijken, moet het totaalplaatje nog beter worden. In België moeten we alles op ons eentje uitzoeken. Dit seizoen is het met 'Spanky' supergoed gegaan. Ik vrees wel dat we een gigantische voorsprong met ons materiaal hadden. Ik vermoed dan ook dat andere teams volgend seizoen ook nieuwe sleeën gaan hebben en dan wordt het weer wat moeilijker voor ons."