Direct naar artikelinhoud

Nabestaanden Germanwings eisen meer geld van Lufthansa

Nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Germanwings, dat in maart dit jaar neerstortte, nemen geen genoegen met de schadevergoeding die Lufthansa heeft toegezegd. De luchtvaartmaatschappij wil aan elke nabestaande 25.000 euro uitkeren, maar die wijzen dat aanbod van de hand. Het bedrag doet geen recht aan het veroorzaakte leed, vinden ze.

Volgens Elmar Giemulla, de advocaat die 35 families bijstaat, willen zijn cliënten een schadevergoeding van 200.000 euro. Dat stelt hij in de Duitse krant Bild am Sonntag. Hij erkent dat het lastig is om het verdriet van de families in een geldsom uit te drukken, maar vindt dat "één antwoord in ieder geval gegeven kan worden: niet met 25.000 euro."

Het is de tweede keer dat de nabestaanden een schadevergoeding van Lufthansa weigeren. Eerder had de luchtvaartmaatschappij 10.000 euro geboden voor naaste familie. Omdat de groep slachtoffers zo klein is, kan de maatschappij volgens de advocaat beter nadenken over "bedragen met zes cijfers".