Direct naar artikelinhoud

'Couckenbak plagiaat? Mop van het jaar'

Marc Coucke wordt gedagvaard omdat het liedje 'Het is weer Couckenbak' plagiaat zou zijn. De zakenman en zanger Steve Tielens lachen met de klacht.

Het plaatje van Coucke en Tielens heeft afgelopen weekend de eerste plaats in de Vlaamse top 50 overgenomen. Een trotse Marc Coucke meldde dat onmiddellijk op Twitter. Even later verstuurde hij deze tweet: "Ik ben gedagvaard omdat #couckenbak plagiaat zou zijn #echtwaar. Fons Van Tielen (familie v @SteveTielens_ ?).. Vorige eeuw denk ik".

Coucke zelf tweette vervolgens een foto van de hoes van het plaatje waarop zijn hit gebaseerd zou zijn. Het liedje heet 'Het is weer koekenbak' en wordt inderdaad gezongen door een zekere Fons Van Thielen.

"Dit is de mop van het jaar", reageert Steve Tielens. "Het lijkt niet eens op ons liedje. De melodielijn is totaal anders. Mijn nummer is door en voor Marc gemaakt. Het is ons eigen nummer."

Tielens had ook nog nooit gehoord van de zanger Fons Van Thielen. "Die man is trouwens dood. Zijn kinderen hebben de klacht ingediend. Ze weten ook dat Marc geld heeft. Ze hebben een advocaat genomen die gespecialiseerd is in dit soort zaken. Maar wij zijn er heel gerust in."