Direct naar artikelinhoud

Derde seizoen 'Sherlock' start op nieuwjaarsdag

Op 1 januari start BBC One met het uitzenden van het derde seizoen van de populaire tv-serie Sherlock. Kijkers hebben twee jaar op het nieuwe seizoen moeten wachten, maar op nieuwjaarsdag komen ze eindelijk te weten hoe de detective, gespeeld door Benedict Cumberbatch, zijn vermeende zelfmoord in scène heeft gezet. Ter promotie van het derde seizoen liet BBC een lijkwagen rondrijden door Londen met daarin de uitzenddatum in bloemen. Bij ons wordt de populaire serie uitgezonden op Canvas.

Mobile Vikings zet koers naar Polen

De virtuele operator Mobile Vikings, dat in België via het netwerk van BASE goedkoop mobiel internet aanbiedt, gaat ook van start in Polen. "Het is een groot land, bijna 40 miljoen inwoners, met een innovatieve jonge bevolking. Het mobiel internetgebruik ligt er hoger dan in België, de prepaidmarkt is er bijzonder groot en de Polen staan meer dan wij open voor mobiel betalen", verklaart CEO Frank Bekkers de expansie. Een herlading gaat er zo'n 19 zloty kosten, ongeveer 4,5 euro. Eerder stak Mobile Vikings al de grens over naar Nederland.

Volgende Tarantino-film weer western

De volgende film van Quentin Tarantino wordt opnieuw een western. Tijdens de The Tonight Show vertrouwde hij Jay Leno toe zoveel plezier te hebben gehad bij het maken van Django Unchained, dat hij graag in het genre wil blijven. De filmmaker benadrukte wel dat het geen vervolg wordt op die film.

Ken Loach krijgt Gouden Beer

De Britse regisseur Ken Loach wordt op de 64ste editie van het filmfestival van Berlijn bekroond met een lifetime achievement-award. Tijdens de uitreiking zal ook zijn tien jaar oude film Raining Stones worden getoond. "Loach is een van de grootste regisseurs van Europa. Tijdens zijn vijftigjarige carrière heeft hij buitengewone mate van continuïteit getoond, terwijl hij innovatief bleef", zei directeur Dieter Kosslick van het filmfestival van Berlijn.

Prominente Britten vragen kranten charter voor persregulatie te ondertekenen

Meer dan honderd prominenten uit de Britse literatuur-, kunst-, wetenschap- en academische sector dringen er bij kranten en magazines op aan om het koninklijk charter voor persregulatie te ondertekenen. Het gaat onder meer over Stephen Fry, J.K. Rowling, John Cleese en journalisten als Nick Davies. Het koninklijk charter kwam er nadat verschillende mensen en beroemdheden het slachtoffer werden van misbruik door de Britse pers, onder meer door telefoonhacking.