© BELGA

Volgt Reynders zichzelf op als MR-voorzitter?

Didier Reynders is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van de Brusselse afdeling van de MR. Tenzij er voor middernacht nog een wit konijn opduikt, volgt hij zichzelf op.

svg

Naast minister van Buitenlandse Zaken is Didier Reynders al vier jaar lang de voorzitter van de Brusselse MR afdeling, die als overkoepelende organisatie functioneert voor de lokale afdelingen van de partij in de Brusselse gemeenten, faciliteits- en randgemeenten (Zaventem, Beersel, Dilbeek, Hoeilaart, Sint-Pieters-Leeuw, Overijse et Tervuren). Enkel Reynders is tot hiertoe bereid om Reynders op te volgen voor de komende vier jaar.

Te weinig tijd

De MR-politici hebben nog tot middernacht de tijd om hun kandidatuur in te sturen, maar voorlopig ligt enkel het cv van Reynders op tafel. Die schreef een uitgebreide motivatiebrief waarin hij uitlegt waarom vier jaar te weinig tijd is om het verschil te maken.

“Het is te weinig om de verschrikkelijke mobiliteit, economische problemen en veiligheidsproblemen aan te pakken. Te weinig om de strijd tegen het radicalisme en de kloof tussen man en vrouw te voeren. En te weinig om het onderwijs aan te pakken”, vindt Reynders, die zichzelf met “veel plezier heeft ingezet” en “zich met evenveel plezier kandidaat stelt” om zichzelf op te volgen.

Geen felbegeerde functie of tactische zet?

Opmerkelijk: ook een kandidatuur van Vincent De Wolf, de burgemeester van Etterbeek en MR-fractievoorzitter in het Brussels Parlement, blijft uit. De Wolf, die momenteel secretaris is van de Brusselse MR afdeling en als opvolger nummer 1 werd bestempeld, liet aan La Libre Belgique weten dat hij geen voorzitter wil worden.

Geen enthousiasme voor de functie van voorzitter, lijkt het. Nochtans is de MR-positie in Brussel versterken een van de belangrijke doeleinden van de Franse liberalen. Dat een doorgewinterd en bekend politicus als Reynders de touwtjes in handen blijft houden in de Brusselse afdeling van de partij, is dus niet onlogisch. Als de MR in 2019 als winnaar uit de bus komt, zit ze voor het eerst in 12 jaar weer aan het roer in de Brusselse Hoofdstedelijke regering, die sinds 2004 een rode meerderheid kent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer