Direct naar artikelinhoud

Ennio Morricone dirigeert in Sportpaleis

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone (84) zal op zaterdag 22 december in het Antwerpse Sportpaleis een bloemlezing van zijn oeuvre dirigeren.

Morricone componeerde tijdens zijn carrière al meer dan 400 filmscores, waarbij hij samenwerkte met de allergrootste regisseurs. Vooral de samenwerking tijdens de jaren zestig met Sergio Leone bij diens spaghettiwesterns spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding. In het Sportpaleis zal hij met symfonieorkest Il Novecento optreden.

Broers Kolacny zijn ereburger van Aarschot

Stijn en Steven Kolacny, de artistieke leiders van het meisjeskoor Scala, gaan voortaan door het leven als ereburger van Aarschot. De Vlaams-Brabantse gemeente kende hen de eretitel toe omdat ze ondanks hun wereldwijde succes "rasechte en trotse Aarschottenaren blijven" . In zijn dankwoord kondigde Steven Kolacny aan dat Scala zijn nieuwe concertenreeks in Aarschot zal starten met optredens op 22 en 23 december in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Tijdens deze optredens zal Scala vooral nummers brengen uit de nieuwe cd December.

Ets Rembradt raakt zoek in de post

Een Noors museum is een ets van Rembrandt kwijtgeraakt. De instelling had het kunstwerk onlangs op een veiling in Engeland gekocht en dacht geld te besparen door het per gewone post te laten verzenden.

De Soli Brug Gallery in Greaaker kreeg een briefje dat het pakketje bij een postkantoor kon worden opgehaald, maar daar bleek het nergens meer te vinden, gaf directeur Ole Derje toe. De verloren ets toont de Amsterdamse schrijfmeester Lieven Willemsz van Coppenol. Rembrandt maakte het werk in 1658. Het is 5.500 tot 6.800 euro waard. Derje zegt dat de Noorse postdienst hooguit 136 euro schadevergoeding wil betalen.