Direct naar artikelinhoud

Fox News verjaagt mol uit eigen huis

Bloggers haalden de voorbije dagen hun hart op aan een spannende saga binnen Fox News. Roddelwebsite Gawker overhaalde een werknemer van Fox News om anoniem een boekje op te doen over het machtige Amerikaanse tv-netwerk, waarop de klopjacht op de mol door Fox News begon. Met succes. Volgt u even mee.

Op 10 april maakte de 'Foxmol' zijn opgemerkte entree op Gawker.com. Daarin schetste hij de stijl van het huis en illustreerde de niet bepaalde grote liefde voor president Obama bij de werknemers. Het bericht werd vergezeld van onuitgezonden beelden van een gesprek met Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney tijdens een pauze in een interview. De volgende ochtend volgde een tweede post over de toiletten bij Fox.

De spanning steeg toen nieuwssite Mediaite nog diezelfde middag meldde dat Fox News de mol had geïdentificeerd. Niets van, postte Gawker daarop prompt een nieuw bericht van de mol. "Dus de pr-mensen van Fox beweren dat ze me 'gevonden' hebben en nadenken over 'juridische stappen'. Als Fox mij heeft kunnen uitroken, dan weet ik er alleszins niets van. Ik ben er nog. En nu: terug aan het werk."

Daarop klopte Mediaite terug aan bij Fox News. "We weten wie het is", luidde het daar nog steeds. Inderdaad. "Ze hebben me", moest de mol op een volgende post op Gawker toegeven. Na een hartig woordje met Fox News' juriste Dianne Brandi was hij voor onbepaalde tijd geschorst.

"Ik ben een gluiperd, een verrader, een nestbevuiler, maar vanaf vandaag ben ik vrij en ik ben klaar om mijn verhaal te vertellen. Dat heb ik de voorbije 36 uur nog niet volledig kunnen doen." De laatste vuile was is dus nog niet op straat gegooid.