Direct naar artikelinhoud

Regisseur Antoine Cuypers over Arno

"Er zit een stille, schuchtere jongen in die luide entertainer die je zo vaak ziet. Een man met diepgang, die zich lang niet helemaal blootgeeft. Hij heeft dan wel meningen, hij maakt wel mopjes, maar over wat er in zijn binnenste leeft, kom je weinig te weten. Het exuberante personage dat we kennen van de media heeft hij gecreëerd om zich te beschermen. Zijn beroep dwingt hem om een publiek personage te zijn, maar ik denk niet dat dit zijn eerste roeping is.

"Als je zijn indrukwekkende carrière bekijkt, dan kan hij alleen maar een keiharde werker zijn. Hij is heel plichtsbewust, komt goed voorbereid op de set.

"Er zijn weinig mensen die zulke extremen in zich dragen. De enige in België die mij te binnen schiet, is Benoît Poelvoorde. Die speelt ook een rol om te verbergen wat er werkelijk in hem omgaat.

"Toen ik Arno de rol van Alain voorstelde, zag hij het wel zitten. En hij is er ingedoken. Ik wist dat hij het kon en toch heeft hij me nog aangenaam verrast. Hij speelt erg ingehouden. Bijna niet. Het is moeilijk voor een speler om niet te spelen. Arno heeft zich echt geopenbaard als acteur. Hij was altijd heel geconcentreerd, en wist meestal zelf of hij goed was of niet. Ik heb hem nauwelijks moeten regisseren."