Twintiger opgelicht voor 1.000 euro bij verkoop splinternieuwe iPhone

Een twintiger uit Lier is zaterdag voor bijna 1.000 euro opgelicht aan de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg. Een jongeman betaalde hem met vals geld voor een smartphone die hij tweedehands te koop had gezet op een website.

svh

N. (24) plaatste het voorval zaterdagavond meteen op Facebook. Om mensen te waarschuwen, en in de hoop getuigen te vinden. Op de zoekertjessite 2dehands.be bood hij zaterdag een gitzwarte iPhone 7 te koop aan voor 999 euro. “Een zeldzaam model. Ik had mij in verschillende winkels op een lijst laten zetten. Zo kon ik er twee op de kop tikken en dus besliste ik om er eentje te verkopen”, vertelt N.

Amper enkele uren later kreeg hij al reactie van een zekere Maxim. Al is dat vermoedelijk een valse naam. De gedupeerde Lierenaar sprak ermee af aan de schaatsbaan in Heist-op-den-Berg. “Hij vertelde dat hij daar werkte, maar dat bleek achteraf niet te kloppen. Alhoewel hij net zoals de andere personeelsleden een zwarte trui droeg. Hij was dus wel goed voorbereid en totaal niet zenuwachtig”, zegt N.

De koper betaalde hem netjes 1.000 euro in briefjes van 50 euro. Op het eerste gezicht bleek daar niks mis mee. “Omdat het om veel geld gaat, had ik de briefjes natuurlijk gecheckt op uiterlijke kenmerken. Zoals de geribbelde structuur van het papier en de blinkende bedrukking”, klinkt het.

Toch was N. er niet helemaal gerust in. En dus controleerde hij het geld nog een tweede keer. “Pas toen zag ik dat de zwarte veiligheidsdraad ontbrak en na wat pulken kon ik ook de blinkende bedrukking losmaken. Het watermerk bleef altijd zichtbaar. Helaas was de vogel dan al gaan vliegen”, geeft hij aan.

Vermoedelijk heeft dezelfde dader ook een slachtoffer in Aarschot gemaakt.

Hebt u een tip? Bel dan de politie van Heist-op-den-Berg op het nummer 015-75.09.50

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER