Direct naar artikelinhoud

Overtuigende Vlaamse flikken van vlees en bloed

Meer nog dan Code 37 geldt dit fictieproject van Jan Verheyen als de exponent van de vernieuwing binnen het veel te lang door Aspes en Witses gedomineerde wereldje der Vlaamse politiereeksen. Vermist werd elke jaargang sterker om uit te groeien tot een bijna op Amerikaanse leest (Without a Trace, CSI) geschoeide krimi, gedragen door gedurfde cameravoering en goed uitgewerkte verhaallijnen. Geen traditionele whodunit rond een of andere schrandere speurder, maar spannend en zenuwslopend teamwork van de cel vermiste personen.

Joke Devynck, Stan Van Samang, Kevin Janssens en Axel Daeseleire spelen op overtuigende en geloofwaardige wijze flikken van vlees en bloed. In dit vierde seizoen krijgen ze versterking van Marieke Dilles (momenteel ook te zien als journaliste Ellen in De vijfhoek) en een indrukwekkende rist bekende gastacteurs.

Na een moeizame start staat de serie als een huis en wordt door VIER, dat intussen bij Eyeworks een vijfde seizoen bestelde, terecht als een van de speerpunten in de programmatie uitgespeeld.

Vermist is intussen in 92 landen te zien en daarmee internationaal veruit de meest succesvolle Vlaamse reeks ooit. Niet te missen, want steengoed.