Direct naar artikelinhoud

Kortrijk en Beveren voelen zich bestolen

Een helft lang was er geen vuiltje aan de lucht. Maar na rust trok scheidsrechter Erik Lambrechts plots gele en rode kaarten bij de vleet. Het waren vooral enkele zeer betwistbare beslissingen die blijven hangen bij beide ploegen. Waasland-Beveren voelt zich het meeste benadeeld, maar ook Kortrijk steigert bij enkele fases.

Eerst was er de handsbal van Zukanovic, die de baluit doel klopte en Waasland-Beveren zo de aansluitingstreffer ontzegt. Zukanovic geeft dat na afloop ook toe. Wat later was er een lichte eerste gele kaart  voor Christophe Lepoint, die na rust opnieuw heel licht geel pakt. Ook bij Kortrijk gaven ze toe dat rood overdreven was. Daarna was er assistent-ref Kris Messely die WB-spits Ghadir onterecht afvlagt voor buitenspel. De goal wordt afgekeurd, Beveren is woedend.

In het slotkwartier moet ook Kortrijk met een mannetje minder verder. Mitrovic krijgt een tweede geel na een 'opstootje' met Da Silva, die zelf ook geel krijgt. De betrokkenen doen het af als wat haantjesgedrag en vinden geel zelf fel overdreven.