‘Belle en het Beest’.
Volledig scherm
‘Belle en het Beest’. © kos

Disneyfilms bekijken is niet zo onschuldig als het lijkt: ‘Belle en het Beest’ gevaarlijkste, ‘Aladdin’ racistisch volgens onderzoekers

Disneyfilms maken al decennialang deel uit van de westerse (film)cultuur: zowat elke nieuwe animatiefilm van Walt Disney Pictures is/was goed voor een familiebezoek aan de bioscoop. Volgens een nieuwe studie blijkt echter een groot deel van die vooral oudere films schadelijk te zijn voor de jongsten onder ons. Zo kunnen Sneeuwwitje, Doornroosje en De Leeuwenkoning leiden tot een ongezond zelfbeeld, racisme en zelfs huiselijk geweld. Dé gevaarlijkste film is Belle en het Beest, waar het stockholmsyndroom om de hoek loert.

60 reacties

  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Ben nu eens echt benieuwd wat die 'onderzoekers' van het verhaal'Ali Baba en de veertig rovers'zouden maken....
  • Pascale De Block

    5 jaar geleden
    Wie er op zo een manier naar kijkt heeft pas ECHTE problemen. Laat die mooie films met rust seg!
  • Francois Jonckheere

    5 jaar geleden
    Gaan wij nu a.u.b. eens serieus blijven en deze mooie films waarderen zoals wij dat in onze jonge jaren hebben gedaan. Racisme en seksisme zoeken in deze films, mensen toch allee stop die zever.
  • Tjoeleboeleke

    5 jaar geleden
    Jongens toch. Wat een dikke zever. Precies of een kind die naar Disney kijkt
  • Walter Braes

    5 jaar geleden
    Aleh daar gaan we weer. Opvallend detail: het is weer een vrouw die dit "onderzoek" deed. Grotere onzin dan dit hoor je niet vaak. Alsof wij, die opgegroeid zijn met deze films, allemaal racisten met psychische problemen zijn geworden. Nee, het politiek correct willen zijn creëert veel meer psychische problemen hoor. Kijk zelf naar de wereld en de jeugd nu en vergelijk met 20 jaar geleden. I rest my case.