Direct naar artikelinhoud

The Doors willen Parijse bar sluiten

De advocaten van The Doors hebben hun pijlen gericht op een Parijse bar die volledig gewijd is aan de band en zijn frontman Jim Morrison. Ze willen het etablissement laten sluiten.

De bar Lezard King, een verfransing van Morrisons bijnaam 'The Lizard King', opende in september vorig jaar de deuren. Het café wil "een onmisbare plaats zijn voor fans van The Doors en liefhebbers van cocktails", schrijft de uitbater op zijn website. Het interieur van de zaak is dan ook volledig gewijd aan de legendarische groep, met onder meer posters en affiches van optredens. De cocktails dragen de naam van nummers van The Doors. De muziek die in de bar wordt gedraaid, komt niet alleen van de Amerikaanse band. Rockmuziek uit de jaren zestig en zeventig passeert de revue.

Zo'n fancafé kan niet, vinden de advocaten van The Doors. Ze stuurden de uitbater daarom een aanmaning. "Eind april heb ik een brief van de advocaten gekregen die me zestig dagen gaven om de affiches in de bar, de naam, de namen van de cocktails en de internetsite aan te passen omdat The Doors niet geassocieerd willen worden met een verkooppunt van drank", verklaarde Christophe Maillet, de patron van Lezard King, in de Franse media.

Maillet was verbaasd over de brief omdat hij helemaal niet de bedoeling had om het imago van de in Parijs overleden Jim Morrison en co. te besmeuren. "De bar was een hommage aan Jim Morrison en The Doors. Ik dacht hun blazoen op die manier mee op te poetsen. Mijn doel was dat de leden van The Doors eens een bezoek zouden brengen."

Maillet heeft ondertussen contact opgenomen met de Amerikaanse advocaten. Hij hoopt hen nog te kunnen overtuigen van zijn goede bedoelingen, maar vreest dat ze niet te vermurwen zullen zijn. "Ik heb hen gezegd dat ik aan hun eisen gehoor zal geven als ze daar echt op blijven staan."