Direct naar artikelinhoud

Umicore uitblinker in Bel-20

De Bel-20 sloot 0,1 procent hoger op 2.628 punten rond. Umicore, dat zichzelf graag een materiaaltechnologiebedrijf noemt, was de absolute uitblinker na een positief rapport van Deutsche Bank. “Umicore zal profiteren van het toenemende gebruik van autokatalysatoren, herlaadbare batterijen en gerecycleerde materialen”, klinkt het. Het beurshuis meent dat de winst per aandeel bij Umicore jaarlijks met meer dan 10 procent zal stijgen, en dat minstens tot 2015. Deutsche Bank zette het aandeel op de kooplijst met een koersdoel van 46 euro. Het aandeel ging 3,7 procent hoger tot 38,58 euro en zet opnieuw koers richting record (39,88 euro).

Bekaert herstelde amper (+0,6%, 80,45 euro) van de klap eerder deze week. Donderdag donderde Bekaert voor het eerst in ruim anderhalf jaar meer dan 5 procent omlaag. Dat gebeurde na berichten dat de Chinese overheid de gunstmaatregelen bij de aankoop van een auto zal afvoeren.

Op de brede markt schoot Sipef 3,7 procent hoger tot 68,92 euro, een record. “De rubberprijs gaat door het dak. Sky-high”, verklaarde een handelaar zonder aarzelen. Sipef staat vooral bekend als producent van palmolie maar haalt ook ongeveer 15 procent van zijn omzet uit de verkoop van natuurrubber.