© BELGA

Voetbalbond zet onterechte rode kaart voor Moeskroen-speler recht

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal de fout van scheidsrechter Joeri Van de Velde wat betreft de tweede gele kaart voor Trezeguet in de competitiewedstrijd tussen Standard Luik en Excel Moeskroen (2-1) rechtzetten. Dat liet Moeskroen maandag via Twitter weten en werd door de KBVB bevestigd.

Belga

Van de Velde gaf zondagavond in de 81e minuut van de slotwedstrijd van de veertiende speeldag in de Jupiler Pro League onterecht een tweede gele kaart aan Trezeguet, waardoor die met rood van het veld moest. Op aangeven van zijn assistent werd de Egyptische huurling van RSC Anderlecht aangewezen als de schuldige voor een fout op Standard-middenvelder Ibrahima Cissé. De overtreding werd echter gemaakt door Luka Stojanovic. Het ongeloof bij de aanhang van Moeskroen was groot. Trezeguet had vijf minuten voor zijn onterechte uitsluiting immers de aansluitingstreffer gemaakt. Na de misser van Van de Velde konden de bezoekers zonder het Egyptische goudhaantje geen vuist meer maken op Sclessin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De Belgische voetbalbond bevestigt dat Joeri Van de Velde zijn fout heeft toegegeven. De scheidsrechter gaf een tweede gele kaart aan Trezeguet voor een fout die door Stojanovic is gemaakt”, schreef competitiemanager Thibault De Gendt in een e-mail aan Moeskroen. “Op basis van artikel 1806.41 van het bondsreglement zal de Belgische voetbalbond de gele kaart uit het dossier van Trezeguet schrappen en overhevelen naar het dossier van Stojanovic. Daardoor is Trezeguet niet geschorst voor de volgende wedstrijd.”

© BELGA

Genk-Mechelen

Ook Luc Wouters liet zich dit seizoen op een gelijkaardige blunder betrappen. In de match KRC Genk-KV Mechelen van 2 oktober werd rechtsachter Laurens Paulussen met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Wouters had zich echter van speler vergist en had de rode kaart eigenlijk aan middenvelder Mats Rits moeten geven, omdat die even voordien Susic met de arm van de gelijkmaker had gehouden. KV Mechelen moest na de uitsluiting van Paulussen 70 minuten met een man minder spelen en verloor het duel uiteindelijk met 2-1.

KV Mechelen legde daags na de partij klacht neer bij het Bureau Arbitrage en wilde de match in de Luminus Arena laten herspelen. Afgelopen zaterdag boog het Bureau Aritrage onder voorzitterschap van scheidsrechtersbaas Johan Verbist zich over die Mechelse eis. Op 14 november volgt er een uitspraak.

Match herspelen? Genk en KV Mechelen weten het (eindelijk) op 14 november

© Photo News

Volgende maandag 14 november om 11 uur beslist het Referee Department of de wedstrijd tussen Racing Genk en KV Mechelen (2 oktober) moet worden herspeeld of niet. In die wedstrijd gaf scheidsrechter Luc Wouters onterecht een rode kaart aan KV-speler Laurens Paulussen, het was Mats Rits die toen de fout (een handsbal) had begaan.

Genk won met 2-1, waarop KV een klacht indiende vanwege “het foutief toepassen van de spelregels”. Die klacht werd zaterdag nog eens uitvoerig behandeld tijdens een speciale zitting op de voetbalbond.

Waren aanwezig: het Referee Department onder voorzitterschap van Johan Verbist, Genk (met Filip Aerden en advocaat Jochem Martens), Malinwa (met Herman Stijlemans en advocaat Johnny Maeschalck), scheidsrechter Wouters én zijn assistenten Wim Smet en Peter Hermans. Iedereen deed zijn zegje, waarna het Referee Department alleen beraadslaagde, alle partijen weer binnenriep en hen inlichtte dat er maandag 14 november dus een uitspraak volgt: herspelen ja dan neen.

De clubs kunnen altijd nog in beroep gaan tegen de beslissing. De Geschillencommissie kan er nog aan te pas komen, daarover is er weinig duidelijkheid.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer