Direct naar artikelinhoud

Muziek AB richt vanaf maandag een 'huiskamer' in

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) huldigt maandag de 'nieuwe livingroom' van de Ancienne Belgique in. Die bevindt zich boven het AB-café en is een samenwerking tussen AB, Poppunt en het Muziekcentrum. Bedoeling is muziekliefhebbers iets extra te bieden in de marge van de geprogrammeerde concerten. AB-directeur Dirk De Clippeleir benadrukt dat het niet om een nieuwe concertzaal gaat, maar dat de ruimte vooral gebruikt zal worden om boekvoorstellingen, lezingen over muziek of luistermomenten te organiseren. Vaak zal de activiteit verband houden met het concert dat 's avonds geprogrammeerd staat. "Volgende week verwelkomen we producer Dave Bottrill over een project met een nieuwe groep die 's avonds optreedt. Een andere activiteit wordt de lancering van de reeks Classic Albums, om enkele klassiekers uit de popgeschiedenis in de best mogelijke omstandigheden te beluisteren", illustreert De Clippeleir. De livingroom biedt plaats aan zo'n zestig mensen en is helemaal ingericht met spullen uit de kringloopwinkel, in de typische huiskamerstijl van de jaren vijftig. (Belga)

Muziek

'Reünie Spice Girls voor Olympische Spelen'

De Spice Girls komen mogelijk weer bij elkaar. De meidengroep zou overwegen om op te treden tijdens de Olympische Spelen, die deze zomer in Londen worden gehouden. "Mel B doet er alles aan om de reünie voor elkaar te krijgen", vertelt een ingewijde aan de Amerikaanse entertainmentwebsite Radar Online. Alleen Victoria Beckham zou de boot afhouden.

Geruchten dat de Britse Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Chisholm en Victoria Beckham een reünie plannen doen al langer de ronde. De Spice Girls braken in de jaren negentig wereldwijd door en scoorden hits als 'Wannabe' en 'Spice Up Your Life'. (LDW)

Film

Renovatie Pathé Palace weer uitgesteld

De werkzaamheden voor de renovatie van de Brusselse Pathé Palace tot een bioscoopcomplex met vier zalen zijn minstens nog eens met twee jaar uitgesteld. Het subsidiedossier kwam bijzonder moeilijk tot stand en het gebouw is beschermd, wat verbouwen er niet makkelijker op maakt. Toen de Franse Gemeenschap begin deze zomer dat bedrag uittrok, werd ervan uitgegaan dat de werkzaamheden in de herfst zouden beginnen. De vzw bestudeert momenteel de voorgestelde aanpassingen van de aannemers, en hoopt dat er niet opnieuw een openbare offerteaanvraag moet worden uitgeschreven. (LDW)