Direct naar artikelinhoud

Ex-club van Bailly speelt licentie kwijt en zakt uit Zwitserse eerste klasse

Logan Bailly maakte blijkbaar de juiste keuze om Neuchâtel Xamax in te ruilen voor Racing Genk want gisteren werd de licentie afgenomen van de Zwitserse club, die na de winterstop niet meer in de Super League mag aantreden.

Sinds de Tsjetsjeen Bulat Chagaev zich in mei 2011 inkocht als nieuwe eigenaar, ging het van kwaad naar erger met Xamax. Van zijn beloftes dat hij de club naar de Champions League zou leiden, kwam niets in huis. Hij smeet wel vier coaches buiten, maakte zoveel ruzie met de fans dat die hem boycotten, zette de hele administratie buiten zodat er geen tickets meer afgeprint konden worden en stuurde ook alle sponsors wandelen.

In december kreeg Neuchâtel dan vier punten in mindering omdat het geen financiële garanties kon voorleggen. Begin januari volgde een nieuwe aftrek van vier punten omdat het niet kon bewijzen dat de spelerslonen in oktober betaald werden.

De Zwitserse federatie verdenkt Neuchâtel, landskampioen in 1987 en 1988 en nu vierde in de stand, van fraude. Het zou een bankgarantie vervalst hebben. Xamax kan nog in beroep gaan. Vorige maand kreeg FC Sion 36 punten aftrek in de Super League vanwege het negeren van een transferverbod en het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers.