Direct naar artikelinhoud

Tientallen doden bij aanval in Syrië

Bij een luchtaanval op een bakkerij in het Syrische Halfaya zijn tientallen doden gevallen. Volgens rebellen, die de stad nog maar enkele dagen in handen hebben, zijn zeker 90 mensen omgekomen, ook vrouwen en kinderen. De Arabische nieuwszender al-Arabija heeft het over zeker 300 doden.

Toen de gevechtsvliegtuigen van president Assad hun bommen lieten vallen, stonden honderden mensen aan te schuiven voor de bakkerij, zeggen de Lokale Coördinatiecomités, een militantennetwerk. Door het beleg van de regeringstroepen is er immers een tekort aan brood. Als de berichten kloppen, dan gaat het om een van de bloedigste aanvallen in het aanslepende conflict.

Op het internet circuleerden algauw beelden van de ravage: tussen het puin liggen uiteengereten lichamen, terwijl overlevenden de gewonden wegdragen. Op de aanpalende weg is een bomkrater zichtbaar. De beelden tonen ook een man die een bloedende vrouw op de rug draagt. De cameraman zegt daarbij "bombardement door Migs" en "kijk wereld, kijk, het bloedbad van Halfaya".